ACTA(Anti-Counterfeiting Trade Agreement)

Σε αυτήν την σελίδα θα ανεβάζουμε διάφορες πληροφορίες σχετικά με την ACTA(Anti-Counterfeiting Trade Agreement) και θα προσπαθώ όποτε μαθαίνω κάτι νέο να την ενημερώνω, ώστε να υπάρχει πιο πλήρης ενημέρωση.

Για να πάρετε μια πρώτη γεύση για όποιον δεν γνωρίζει περί τίνος πρόκειται αλλά και για όποιον θέλει να μάθει λίγο πιο αναλυτικά δείτε το παρακάτω βίντεο:

Όπως φάνηκε και στο video, η ACTA αποτελεί μια διεθνή συνθήκη που με την πρόφαση ότι θα προστατέψει τα πνευματικά δικαιώματα(τα οποία φυσικά και δεν υπάρχει μια σαφής τοποθέτηση του ποια είναι και τι περιλαμβάνει η πνευματική ιδιοκτησία), θα στήσει ένα σύστημα παρακολούθησης όλως των διαδικτυακών μας κινήσεων(βάζοντας τον πάροδο μας να βλέπει όλα τα πακέτα που δέχεται και στέλνει ο υπολογιστής μας) και θα περιορίσει την διακίνηση ιδεών αλλά και όλο το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε. Ουσιαστικά θέλουν να επιβάλουν ένα δικτατορικό καθεστώς στο internet, στερώντας μας ένα από τα τελευταία πραγματικά καταφύγια ελευθερίας του λόγου και δημοκρατίας. Βέβαια όπως ήταν φυσικό τα χαϊβάνια που μας κυβερνούν δεν έχασαν την ευκαιρία και μπορούμε να είμαστε περήφανοι γιατί και η χώρα μας ανήκει στις 31 περίπου χώρες που η κυβέρνηση τους το έχει περάσει τον νόμο. 'Αμα θέλουμε λοιπόν να σταματήσουμε αυτή τη φάρσα που μας επηρεάζει σχεδόν όλους, πρέπει να μην κάτσουμε αμέτοχοι αλλά να διαμαρτυρηθούμε ο καθένας με το δικό του τρόπο. Εκτός και αν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτή τη κατάσταση:
Αξιοθαύμαστο είναι αυτό που έγινε στην Πολωνία, όπου υπήρξε έντονη διαμαρτυρία απέναντι στη συνθήκη.          
Η αντίδραση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και φυσικά , η συνθήκη καταψηφίστηκε. 
Αυτό όμως που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλη αντίδραση και από τους ίδιους τους βουλευτές του κοινοβουλίου πράγμα, σπάνιο και ευχάριστο γιατί οι εκπρόσωποι του λαού συμβαδίζουν με τη κοινή γνώμη και τι καλύτερο σε μια δημοκρατική κοινωνία από το να λαμβάνεται υπόψιν και ο ίδιος ο λαός. Οι εικόνες που ακολουθούν περιγράφουν αρκετά καλά πιστεύω την κατάσταση:
                                                                Εικόνα από το κοινοβούλιο της Πολωνίας

                                                               Εικόνες από τους δρόμους
Καλό είναι να τα βλέπουμε όλοι μας και να ακολουθούμε το παράδειγμα τους κάθε φορά που μας στερούν δικαιώματα ελευθερίας. Τον τελευταίο καιρό ακούγεται το εξής: "Εδώ δεν έχουμε να φάμε και αυτοί διαμαρτύρονται για το internet αντί να διαμαρτύρονται για πιο σοβαρά προβλήματα, που έφτασε ο κόσμος..." και όλα αυτά τα λέει κάποιος πολίτης από τον καναπέ του χρησιμοποιώντας το Internet! ειρωνικό έτσι; "Τουλάχιστον ορισμένοι διαμαρτύρονται" απαντάω εγώ, είναι και αυτό μια αρχή καθώς αισθάνονται ότι τους στερούν κάτι πολύ σημαντικό και ας είναι  το internet, ο τελευταίος χώρος που υπάρχει πραγματική ελευθερία.

   Πρωτοπόροι και πιο ενεργοί στο χώρο της διαμαρτυρίας για την ελευθερία του λόγου στο internet είναι η γνωστή ομάδα Hacker, "Anonymous" η οποία έκανε αντιληπτή την παρουσία της στις τελευταίες εξελίξεις, με τις "επιθέσεις" της στις σελίδες του FBI και την σελίδα της κυβερνήσεως στις Ηνωμένες Πολιτείες.Τελευταία "επίθεση" των Anonymous ήταν τα ξημερώματα της Παρασκευής 3/2/2012, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη σελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης. Έκλεισαν  τη σελίδα και έβαλαν σε αυτήν το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα τους κατακρίνοντας την Ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες του λαού σας και αποτύχατε απαξιωτικά. Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας, τη Δημοκρατία." Αυτά ήταν τα πιο σημαντικά σημεία του μηνύματος το οπίο παρακάτω μπορούμε να το δούμε αναλυτικότερα.Οι Anonymous έδειξαν ενδιαφέρον για την Ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα, ΜΗΠΩΣ τώρα είναι η σειρά μας;Επίσης ορίστε μερικά χρήσιμα Link επί του θέματος:
pcmagas.wordpress.com/acta/
en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement
www.laquadrature.net/wiki/How_to_act_against_ACTA

Και για όποιον θέλει να κάνει κάτι για αυτό
να γραφτεί εδώ:
www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου