Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ga-rei review



Ως πρώτο review για anime-manga θα ασχοληθώ με το Ga-rei, ένα anime το οποίο ενώ το είχα δει πριν από αρκετό καιρό το θυμήθηκα, καθώς πρόσφατα ολοκληρώθηκε το manga του(Ga-rei  manga linkGa-rei manga). Η σειρά Ga-rei αρχικά ξεκίνησε ως manga το 2005, ενώ το anime βγήκε τον Οκτώβρη του 2008 και αποτελείται από 12 εικοσάλεπτα επεισόδια.
  • Genre(είδος) για το anime: Action,  Drama, Fantasy, Thriller, Shounen, Supernatural
  • Genre(είδος) για το manga: Action, Drama, Fantasy, Ecchi, Shounen, School life
  • Overview (Περίληψη) : Το manga ακολουθά την ιστορία του Nimura Kensuke, ενός μαθητή που παρόλο που έχει την ασυνήθιστη ικανότητα να βλέπει φαντάσματα ζει μια σχετικά ήρεμη ζωή, μέχρι που γνωρίζει μια κοπέλα, την Kagura Tsuchumiya, η οποία εξορκίζει δαίμονες ή κακά πνεύματα(evil spirits) και έχει μέσα της σφραγισμένο(sealed) ένα τέρας που καταβροχθίζει ψυχές γνωστό ως ga-rei. Το anime αποτελεί prequel του manga και επικεντρώνεται στην ζωή της Kagura, πριν συναντήσει τον Kensuke, και στην την σχέση της με έναν από τους κυριότερους εχθρούς(antagonist) στο manga(δεν λέω περισσότερα γιατί πιστεύω οτι θα ναι spoil) 
  • Σχολιασμός: Αρχικά θα μιλήσω για το anime. Το anime ξεκινάει με την φράση "Θα σκοτώσεις κάποιον που αγαπάς επειδή τον αγαπάς;"( "Will you kill someone you love because of love?")  και δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο σε μέγεθος όμως μπορώ να πω ότι περνάει αρκετά έντονα συναισθήματα και δεν χάνει το ενδιαφέρον του. Έχει έναν αρκετά σκληρό χαρακτήρα με αρκετά βίαιες σκηνές αλλά σε αντίθεση με άλλα anime που προσφέρουν splatter χωρίς σενάριο έχει ένα αρκετά καλό ταίριασμα και των δύο. Το manga συνεχίζει ακριβώς από το τέλος του anime αλλά έχει ένα αρκετά πιο ανάλαφρο ύφος έχοντας περισσότερη δράση, αρκετά ecchi και κωμικά στοιχεία(πράγμα αρκετά cliche για τα περισσότερα shonnen manga). Έτσι αποτελεί ένα αρκετά καλό manga/anime το οποίο θα πρότεινα να δείτε.
το opening του anime:


και ένα AMV με αρκετά spoilers


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου