Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο Αλχημιστής (The Alchemist)





Επειδή το θέμα βιβλία έχει μείνει αρκετά πίσω είπα να το ενισχύσω. Οπότε σήμερα θα πιάσω ένα βιβλίο και ως πρώτο θεώρησα πολύ καλή επιλογή να είναι ο γνωστός στους περισσοτέρους Αλχημιστής του Paolo Coelho.


Για τον συγγραφέα : ο Paolo Coelho γεννήθηκε το 1947 στο Ριο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και έγραψε τον αλχημιστή το 1988. Άλλα επίσης ενδιαφέροντα βιβλία του αποτελούν "το Ημερολόγιο ενός μάγου" και "Μπρίντα".




Περίληψη(Plot) : Ένας νεαρός βοσκός αποφασίζει να αφήσει την ζωή του βοσκού και να ξεκινήσει την αναζήτηση για να ανακαλύψει το πεπρωμένο του. Στο δρόμο του συναναστρέφεται με διαφόρων ειδών ανθρώπου και αναμιγνύεται σε διάφορες καταστάσεις, που τον αλλάζουν για πάντα και τον κάνουν να συνειδητοποιήσει ότι, όπως λέει και ο συγγραφέας, "Όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις".




Σχολιασμός(Commentary) : Ο αλχημιστής αποτελεί ένα βιβλίο που έπιασα σε σχετικά μικρή ηλικία και δεν θα το έθετα ως ένα "βαρύ" βιβλίο, ή ως ένα βιβλίο με δυσνόητα  μηνύματα. Ίσα ίσα αποτελεί ένα πολύ απλό βιβλίο που όποιο μήνυμα θέλει να περάσει το περνάει ευθέως και με αμεσότητα. Βεβαίως αρκετός κόσμος απογοητεύεται από την απλότητα του, όμως για εμένα η ομορφιά του έγκειται σε αυτό του ακριβώς το χαρακτηριστικό. Γενικώς είναι ένα βιβλίο που προτείνω ανεπιφύλακτα αφού ακόμα και να μην απολαύσετε όσο εγώ σίγουρα δεν προλαβαίνεις να το βαρεθείς μιας και είναι σχετικά μικρό.



2 σχόλια: