Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ao no exorcist(manga)

     Σήμερα είπα να πιάσω  για πρώτη φορά καθαρά ένα manga, το Ao no exorcist, μιας και έχει και διαφορετικό story από το anime και επειδή ο σχολιασμός μου πάνω στο δεύτερο θα ήταν ελλιπής μιας και δεν έχω ασχοληθεί με αυτό. Θα μπορούσα βεβαίως απλά να συλλέξω πληροφορίες για αυτό, όμως θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει έστω μια νότα προσωπικής άποψης σε ένα άρθρο. Αλλά ας μην σας πρήξω άλλο με τους προβληματισμούς μου και ας μπω στο θέμα.

Published :Το manga ξεκίνησε το 2009 έχει 32 chapter και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Story(Σενάριο) : Ο Rin Okumura είναι ένας έφηβος, που αν και έχει το ταλέντο να μπλέκει πάντα σε μπελάδες, ζει μια σχετικά φυσιολογική ζωή με τον δίδυμο αδερφό του και τον πάτερ Shiro Fujimoto, τον άνθρωπο που τους μεγάλωσε. Η ζωή του όμως αλλάζει δραστικά όταν μαθαίνει ότι είναι ο γιος του Σατανά, του πιο δυνατού δαίμονα, και ότι ο πραγματικός του πατέρας θέλει να κυριεύσει το σώμα του, για να μπορέσει να κατακτήσει τον κόσμο των ανθρώπων.

Genre(Κατηγορία) : Action, Fantasy, Shounen, Supernatural


Commentary(Σχολιασμός) : Το ao no exorcist έχει ένα αρκετά stadar ξεκίνημα, όπως τα περισσότερα από τα shounen manga, και ούτε πιστεύω ότι έχει να προσφέρει ένα σενάριο το οποίο δεν έχει ξαναειπωθεί παρόμοια. Όμως μπορώ να πω ότι ενώ το στιλ του είναι αρκετά κλασσικό, είναι ένα manga το οποίο είναι ευχάριστο, σε κρατάει σε ενδιαφέρον, υποστηρίζει το συγκεκριμένο στιλ καλά και σε τελική ανάλυση η δοκιμασμένη συνταγή στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ότι χρειαζόταν για να προχωρήσει μέχρι στιγμής(αφού ακόμα δεν έχει τελειώσει). Τέλος αν και όπως τόνισα δεν έχω δει το anime, για όσους προτιμούν να βλέπουν παρά να διαβάζουν, το anime ακολουθά την ιστορία του manga μέχρι το επεισόδιο 17, όπου το αντίστοιχο chapter είναι το 15.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου