Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Berserk review

Με αφορμή την επερχόμενη δεύτερη ταινία του berserk(η πρώτη προβάλετε στο cinema, τουλάχιστον στην Ιαπωνία και οι 2 ανήκουν σε μια ομάδα ταινιών, που σκοπό έχουν να καλύψουν όλο το περιεχόμενο του manga.), σκέφτηκα ότι το επόμενο μου review δεν γίνεται να μην αφορά αυτό. Για όποιον δεν γνωρίζει για το berserk, αποτελεί ένα από τα πιο κλασσικά και επιτυχημένα πλέον manga(ξεκίνησε το 1988). Το 1997 προβλήθηκε μια μεταφορά του σε anime που κάλυπτε με λίγες αλλαγές τα πρώτα 13 volume(golden age arc) του manga και ολοκληρώθηκε το 1998. Το 2010 ανακοινώθηκε η υλοποίηση των προαναφερθέντων ταινιών.



Σενάριο(Plot) : Ο Guts, ο πρωταγωνιστής, είναι γνωστός ως ο μαύρος ξιφομάχος(Black swordsman) και με το ξεκίνημα της ιστορίας τον ακολουθούμε καθώς περιπλανιέται από μέρος σε μέρος σκοτώνοντας αποστόλους(Apostles, οι απόστολοι είναι δαίμονες). Το από που ήρθε και πως έφτασε σε αυτό το σημείο φαίνεται στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας. Εκεί βλέπουμε την παιδική του ηλικία και την μια συνάντησή που θα αλλάξει όλη του την ζωή, την συνάντηση του με τον Griffith, του αρχηγού μιας ομάδας μισθοφόρων στην οποία εντάσσεται. Μετά την εισαγωγή του στην μισθοφορική αυτήν ομάδα αντιμετωπίζει πολλές μάχες και σιγά σιγά φτάνουμε στο παρόν και στην αλήθεια του παρελθόντος του Guts.

Είδος(Genre) : Action, Horror, Explicit Content, Supernatural, Tragedy

Σχολιασμός(Commentary) : Το Berserk είναι ένα από τα πιο σκληρά manga που έχω διαβάσει. Όχι μόνο λόγο του πολύ αίματος,των θανάτων ή των βιασμών που έχει, που υποστηρίζονται κυρίως από τον μεσαιωνικό χαρακτήρα που έχει,  αλλά και από το παρανοϊκό περιβάλλον που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι πρωταγωνιστές, που συνεχώς χειροτερεύει, φτάνοντας τους στα όρια της απελπισίας. Παρά τον καθαρά σκοτεινό του χαρακτήρα, το Berserk, έχει ένα πολύ καλά δομημένο σενάριο, το οποίο δεν απογοητεύει και δεν υποσκιάζεται από το εκτεταμένο splatter που υπάρχει. Έτσι το Berserk το συστήνω σε όποιον δεν έχει θέμα με το splatter και ψάχνει ένα manga(ή anime) με σοβαρό και σκληρό χαρακτήρα.

Ακολουθούν το opening του anime του 1997 
και το trailer της πρώτης ταινίας

Και εδώ ένα AMV με αρκετό ενδιαφέρον μιας
και έχει γίνει εξ ολοκλήρου με σκηνές από το manga




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου