Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Το Χαμένο Σύμβολο

Καλησπέρα,για άλλη μια φορά και από μένα.Καλό μήνα αν και λίγο αργοπορημένα.Σήμερα ήμουν ανάμεσα σε 2-3 βιβλία και δεν ήξερα ποιο να διαλέξω,γιατί όλα μου άρεσαν το καθένα για τον δικό του ιδιαίτερο λόγο.Ύστερα από αρκετή σκέψη κατέληξα σε ένα το οποίο θα παρουσιάσω αμέσως τώρα.Είναι το 3ο βιβλίο της τριλογίας του Dan Brown(μέχρι τώρα),με πρωταγωνιστή τον Ρομπέρτ Λανγκντον καθηγητή συμβολογίας στο Χάρβαρντ.Για όσους αναρωτιούνται ακόμα ποιος είναι ο Ρόμπερτ Λανγκντον είναι ρόλος που έπαιξε ο Tom Hanks στην ομώνυμη ταινία Κώδικας Da Vinci(The Da Vinci Code) και φυσικά μιλάω για "Το χαμένο σύμβολό" (The lost symbol).


Υπόθεση:
Καθώς ανοίγει η αυλαία του μυθιστορήματος, ο Ρόμπερτ Λάνγκντον καλείται απρόσμενα να δώσει μια βραδινή διάλεξη στο κτίριο του αμερικανικού Καπιτωλίου. Μέσα σε διάστημα ελάχιστων λεπτών από την άφιξή του όμως, η βραδιά παίρνει αλλόκοτη τροπή. Ένα μυστηριώδες αντικείμενο, περίτεχνα κωδικοποιημένο, ανακαλύπτεται στο κτίριο του Καπιτωλίου. Ο Λάνγκντον αντιλαμβάνεται ότι το αντικείμενο είναι μια πανάρχαιη πρόσκληση… ένα μήνυμα που προορίζεται να αποκαλύψει στον αποδέκτη του τα χαμένα μυστικά της σοφίας του αποκρυφισμού.Όταν ο αγαπημένος μέντορας του Λάνγκ­ντον, ο Πίτερ Σόλομον, διακεκριμένος τέκτονας και φιλάνθρωπος, πέφτει θύμα απαγωγής, ο Λάνγκντον συνειδητοποιεί ότι η μοναδική του ελπίδα να σώσει τον Πίτερ είναι να αποδεχτεί αυτή τη μυστικιστική πρόσκληση και να φτάσει μέχρι το τέλος...

Κριτική:
Ένα από τα πιο συναρπαστικά βιβλία που έχω διαβάσει.Ο Dan Brown αποδεικνύει για μία ακόμα φορά για ποιο λόγο είναι ο δημοφιλέστερος συγγραφέας μυθίστορημάτων μυστηρίου στον κόσμο.Στο 1ο μισό του βιβλίου η αλήθεια είναι ότι δεν έχει την ίδια δράση με το προηγούμενο του έργο(Illuminati),παρόλα αυτά δεν πλατειάζει καθόλου και οι ανατροπές είναι συνεχείς.Από το δεύτερο μισό και έπειτα το βιβλίο σε καθηλώνει, κυρίως λόγω της αγωνίας για την τύχη των χαρακτήρων. Τα μυστικά βγαίνουν στο φως, ενώ η δράση αυξάνεται σελίδα τη σελίδα. Τα ιστορικά γεγονότα είναι ορθά, ενώ ο Dan Brown δεν επιδίδεται τόσο στην αποκάλυψη κάποιων σπουδαίων μυστικών, όσο στην παρουσίαση της οργάνωσης των τεκτόνων, στους χώρους και τις τελετουργίες τους, αλλά και στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση.Για μένα προσωπικά είναι must αν σου αρέσουν τα βιβλία δράσης και μυστηρίου.Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Επιπλέον αν θες να μάθεις τι είναι αυτό και ποια η σχέση του με τους τέκτονες και την πλοκή της
ιστορίας το μόνο που έχεις να κάνεις είναι απλά να διαβάσεις το βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου