Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

The Company Men(2010)

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σήμερα λέω να ασχοληθώ με το "The Company Men", η οποία βγήκε πρόσφατα σε DVD.


Υπόθεση:   Ο Bobby Walker ζει το τέλειο Αμερικάνικο όνειρο.Έχει μία καλή δουλειά, μια όμορφη οικογένεια και μία Porsche στο γκαράζ του. Όμως, μετά την συρρίκνωση της εταιρείας του, τόσο αυτός όσο και οι συνάδελφοί του, θα μείνουν άνεργοι και αναγκάζονται να επαναπροσδιορίσουν την τη ζωή τους ως άντρες, σύζυγοι και πατέρες.Ο Bobby, βρίσκει ξανά τον ενθουσιασμό του και τη διάθσεσή του για ζωή, χτίζοντας σπίτια με τον κουνιάδο του.



Σχολιασμός:   Η ταινία, ασχολείται με την  οικονομική κρίση που ξέσπασε σ'όλο τον δυτικό κόσμο, και την ψυχρή πολιτική των πολυεθνικών εταιρειών που κάνουν μαζικές απολύσεις.Στην ταινία παίζουν πολύ γνωστοί ηθοποιοί( Ben Affleck, Tommy Lee Jones, Kevin Costner, Chris Cooper), οι οποίοι προσφέρουν καλές ερμηνείες και την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο John Wells.Σχεδόν όλα τα ηγετικά στελέχη, μιας μεγάλης εταιρείας απολύονται και αναγκάζονται να ξεχάσουν τον μέχρι πρότινος τρόπο ζωής τους, και να ψάξουν για δουλειά μαζί με πολλούς άλλους πτυχιούχους, οι οποίοι έχουν τα ίδια προσόντα μ'αυτούς. Κανείς απ' τους πρωταγωνιστές, δεν βιώνει θέματα βιωσιμότητας, αλλά αναγκάζονται να πουλήσουν τα πολυτελή αμάξια τους, τα σπίτια τους και να σταματήσουν να παίζουν γκολφ.Κάποιοι από σας, θα ταυτιστείτε με τους ήρωες, γιατί ίσως έχετε έρθει στην θέση τους ενώ άλλοι θα τσαντιστείτε, επειδή επικεντρώνεται σε άτομα που δεν τους έχουν λείψει τίποτα και τώρα απλά αποχαιρετούν τις πολυτέλειες.
                                     ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ!!! 

Σκηνοθεσία-Σενάριο: John Wells
Πρωταγωνιστούν: Ben Affleck, Tommy Lee Jones, Chris Cooper, Kevin Costner, Maria Bello


Trailer


3 σχόλια:

  1. Προσωπικά, δεν μ'αρέσει ο Ben Affleck, αλλά τον συγκεκριμένο ρόλο τον έπαιξε πολύ καλά.Καλούτσικη ταινία, πέρασε ευχάριστα η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οκ, ούτε εγώ τρελαίνομαι,για τον Άφλεκ, αλλά έχει κάνει καλές ταινιούλες.Pearl Harbor, The town...Αν δεν κάνω λάθος, έχει πάρει κι αυτός το όσκαρ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει πάρει όσκαρ, φίλε μου, αλλά για σενάριο.Προσωπικά το Pearl Harbor, μ'άρεσε σε εφέ και τα σχετικά.Εντάξει νέος είναι ακόμα, έχει μέλλον μπροστά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή