Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Spice and Wolf review






Καλημέρα, σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με ένα εντελώς διαφορετικό και πολύ ιδιαίτερο anime,  το Spice and Wolf. Το Spice and Wolf είναι βασισμένο πάνω στις ομώνυμες  νουβέλες (light-novels) του Isuna Hasekura που άρχισαν να εκδίδονται το 2006 και σταμάτησαν το 2011, αρχικά έγινε μεταφορά σε manga το 2007 ενώ το anime ξεκίνησε το 2008 και έχει 2 σεζόν, η πρώτη με 13 και η δεύτερη με 12 επεισόδια.









Υπόθεση(Plot) : Ο Kraft Lauwrence είναι ένας περιπλανώμενος έμπορος(traveling merchant), που ταξιδεύει από χωριό σε χωριό και από πόλη σε πόλη πουλώντας, διαφόρων ειδών, εμπορεύματα προσπαθώντας να μαζέψει αρκετά χρήματα και εμπειρία για να εκπληρώσει το όνειρο του, να ανοίξει το δικό του μαγαζί. Όμως μια νύχτα, ενώ είχε σταματήσει στην πόλη Pasloe, βρίσκει κάτω από το σανό στο κάρο του μια γυμνή κοπέλα με αφτιά και ουρά λύκου να κοιμάται. Από την κοπέλα μαθαίνει ότι ονομάζεται Holo και είναι η θεότητα, που για πολλά χρόνια φρόντιζε την σοδειά της πόλης, όμως, επειδή πλέον έχει σχεδόν ξεχαστεί, αποφασίζει να επιστρέψει στο βορά από όπου είχε έρθει. Έτσι κάνοντας μια συμφωνία αποφασίζουν να ταξιδέψουν μαζί.

Είδος(Genre) : Drama, Fantasy, Slow-paced, medieval

Σχολιασμός(commentary) : Πρέπει να παραδεχτώ πως όταν ξεκίνησα το Spice and Wolf δεν είχα ιδιαίτερες απαιτήσεις, ένα απλό ευχάριστο story το οποίο εξελίσσεται ήρεμα και ενώ έχει το υπερφυσικό στοιχείο, την Holo, δεν βασίζεται σε αυτό αλλά ούτε και έχει κάποιο πολεμικό θέμα όπως τα υπόλοιπα anime του είδους. Αντί για αυτό μας δείχνει την καθημερινή ζωη ενός περιπλανώμενου έμπορου και του συνεργάτη του. Όμως παρά την απλότητα του σεναρίου μπορώ να πώ ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, με τους πολύ καλά δουλεμένους του χαρακτήρες και με την πολύ έξυπνη τοποθέτηση τους, σε διάφορες καταστάσεις, που μέσω αυτών των περιπετειών δημιούργησε μια ατμόσφαιρα που δεν σε αφήνει να βαρεθείς καθ όλη την διάρκεια του.

Εδώ είναι το opening του anime


και άλλο ένα AMV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου