Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Street Fighter X Tekken


Το Street Fighter X Tekken ( προφέρεται Street Fighter Cross  Tekken) είναι το νέο παιχνίδι
της Capcom που είχε ανακοινωθεί πίσω στο 2010 στην έκθεση Comic Con του San Diego
από τον παραγωγό της Capcom, Yoshinori Ono. Είναι η πρώτη φορά που οι δύο αυτοί κόσμοι
συγκρούονται και το παιχνίδι θα περιέχει χαρακτήρες και από τις δύο σειρές. Αυτό που
προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι θα υπάρξουν  δύο διαφορετικές εκδόσεις,
εκείνη της Capcom (Street Fighter X Tekken) και αυτή της Namco Bandai
(Tekken X Street Fighter). Η έκδοση της Capcom θα βασίζεται στο κλασικό 2D gameplay του Street Fighter ενώ ο ρόλος της Namco θα περιοριστεί στην αδειοδότηση που αφορά τους χαρακτήρες του Tekken. Αντίθετα, η έκδοση της Namco για την οποία δεν έχουν αποκαλυφθεί πολλά καθώς ακόμα είναι σε εξέλιξη, γεγονός όχι και τόσο θετικό, θα βασιστεί στο κλασικό 3D gameplay του Tekken και ο σχεδιασμός θα είναι ανάλογος με αυτόν της σειράς όπως κάνει αντίστοιχα στην έκδοση της η Capcom με το Street Fighter. Παρακάτω βλέπουμε την αφίσα που έβγαλε η Namco για τη δικιά της έκδοση στην οποία εμφανίζονται ο Jin (αριστερά) και ο Ryu (δεξιά) και απο πίσω τους , ο Devil Jin και ο Evil Ryu αντίστοιχα.






  • Gameplay και Χαρακτηριστικά
Το παιχνίδι, εφόσον κατασκευάζεται απο την Capcom θα είναι βασισμένο στη φιλοσοφία της σειράς Street Fighter και θα περιέχει και εδώ τα λεγόμενα "super combos" καθώς και στοιχεία απο το Street Fighter IV. Οι παίχτες θα διαλέγουν δυο χαρακτηρες  είτε της μιας σειράς είτε της αλλης και ο τρόπος χειρισμού θα ειναι βασισμένος  στο συστημα των 6 κουμπιών του Street Fighter, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα για τους χαρακτήρες του Tekken, να τον αλάζουν στο σύστημα των 4 κουμπιών που ακολουθειται απο τη συγκεκριμένη σειρά. Ακόμα, οι χαρακτήρες θα εκτελούν κλασικές κινήσεις που αγαπήσαμε σε παλαιώτερα παιχνίδια. Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης έχει το συστημα μάχης του παίχνιδιου, στο οποιο και δίνεται η μεγαλύτερη έμφαση και αποτελείται απο μάχες       2 Vs 2   το οποίο θα βασίζεται στους κανόνες του Tekken Tag Tournament, οπου εάν ένας απο τους δύο χαρακτήρες του παίχτη ητηθεί τότε αυτος χάνει τον αγώνα. Μια γεύση ολων αυτών που προανέφερα μπορουμε να πάρουμε  στο παρακάτω video:



  • Story

Στο σενάριο του παιχνιδιού αποκαλίπτεται ο λόγος για τον οποίον έρχονται σε σύγκρουση  οι χαρακτήρες των δύο κόσμων και ο οποίος αφορά ένα αντικείμενο που έπεσε στη γή. 'Οπως φένεται στα trailer του παιχνιδιού,πρόκειται για έναν κύβο που κανείς δεν γνωρίζει την προέλευση του καθώς και ούτε τον σκοπό για τον οποίο προορίζεται. Το μόνο συμπέρασμα στο οποίο εχουν καταλήξει οι ερευνητές είναι οτι κάθε φορά που ζωντανοί οργανισμοί συγκρούονται γύρω του, αυτος αντιδρά απελευθερόνοντας μια περίεργη, σαν νερό, ουσια που δινει στους συγκρουόμενους περισσότερη δύναμη. Οι ερευνητές ονόμασαν το αντικείμενο αυτο "Pandora"



  • Characters
Το παίχνιδι θα προσφέρει μιά μεγάλη γκάμα χαρακτήρων (περίπου 40 στο σύνολο) και όπως είναι φυσικό, οι περισσότεροι βετεράνοι χαρακτήρες θα είναι  έτοιμοι για δράση! Αυτο όμως που προκαλέι ιδιαίτερη εντύπωση στο θέμα των χαρακτήρων είναι,εκτός των άλλων και δύο νέες προσθήκες που θα τις δουμε ομως μόνο στις εκδώσεις για το PS3 και το Playstation Vita, τη νέα φορητή κονσόλα της Sony και αυτές είναι οι γνωστοί σε όλους, Pac Man και  Megaman οι οποίοι είναι κάπως διαφορετικοί απ΄οτι τους έχουμε συνιθήσει.



Soundtrack
  • Black Tide - "Honest Eyes"
  • Street Drum Corps - "Knock Me Out"
  • Hollywood Undead - "My Town"
  • Jared Evan - "In Love With You"
  • Hideyuki Fukasawa - "The Destiny Fight"
  • Rise Against - "From Heads Unworthy"

Το παιχνίδι θα κυκλοφωρίσει για: PS3, PSVita, Xbox 360, Microsoft Windows
Ημέρες κυκλοφορίας: 8 Μαρτίου 2012 (Ιαπωνία), 6 Μαρτιου 2012 βόρειος Αμερικη, 9 Μαρτίου 2012 Ευρώπη.
Είδος: Fighting

Πηγές: Playstation.comwikipedia & tekkenpedia



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου