Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Karigurashi no Arrietty(The Secret World of Arrietty)


Όταν έμαθα για το ότι η Walt Disney Pictures αποφάσισε να μεταφράσει μια από τις ταινίες του Studio Ghibli μπορώ να πω ότι με έπιασε μεγάλη περιέργεια για το τι ταινία θα ήταν αυτή, πότε θα βγεί και το κατα πόσο θα είναι αντάξια των προκατόχων της(Howl's Moving Castle, Princess Mononoke κ.λ.π.). Ο λόγος στο The Secret World of Arrietty ή όπως ονομάζεται στα ιαπωνικά Karigurashi no Arrietty(The borrower Arrietty) που έκανε το ντεμπούτο του στους Ιαπωνικούς κινηματογράφους τον Ιούλιο του 2010 και  κέρδισε το Japan Academy Price για την καλύτερη animated ταινία το 2011. Η μετάφραση της Disney αποτελεί την δεύτερη που έχει γίνει στα αγγλικά και δεν έχει ούτε ένα μήνα που κυκλοφόρησε, ενώ η πρώτη κυκλοφόρησε τον Ιούλη του 2011 με παραγωγούς το studio Canal.





Υπόθεση(Plot) : Η ιστορία ξεκινάει με τον Sho, ένα παιδί με εκ γενετής πρόβλημα στην καρδιά του, όταν πάει να μείνει σε μια θεία του, στο σπίτι που μεγάλωσε η μητέρα του. Από πρώτη ματιά το σπίτι φαίνεται ήσυχο, ένα κλασσικό σπίτι στην επαρχία με κήπο και πυκνή βλάστηση, δίχως την δυνατότητα να προσφέρει κάποια ιδιαίτερα συνταρακτική εμπειρία , το ιδανικό σπίτι για κάποιον με το πρόβλημα του Sho. Όμως τα πράγματα δεν είναι όσο ήσυχα φαίνονται, καθώς όπως συνειδητοποιεί ο Sho υπάρχουν μικροί άνθρωποι, οι αυτοονομαζόμενοι borrowers, που ζουν για γενεές κρυφά κάτω από το σπίτι "δανειζόμενοι" πράγματα από το σπίτι για να επιβιώσουν.




Είδος(Genre) : Fantasy, Family Friendly


Σχολιασμός(Commentary) : Η ταινία είναι ευχάριστη και εξελίσσετε με αργούς ρυθμούς χωρίς να βιάζει τα πράγματα, πράγμα που ταιριάζει με το στυλ της, ενώ παράλληλα δεν σε αφήνει να βαρεθείς, παρά το πολύ λιτό της σενάριο. Η ατμόσφαιρά της όπως και σε όλες τις ταινίες από το studio Ghibli είναι ένα από τα πιο δυνατά της στοιχεία και παρά το γεγονός ότι δεν την θεωρώ ισάξια των προηγουμένων ταινιών τους, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι την απόλαυσα, ότι θα την ξαναέβλεπα ευχαρίστως και φυσικά ότι την συστήνω σε όλους όσους είναι fan του studio Ghibli αλλά και όσους απλά θέλουν να δουν μια καλή ταινία.



Trailer της ταινίας




5 σχόλια:

  1. Καλή εβδομάδα κι ας είναι Τρίτη σήμερα!! Θα σε εμπιστευτώ και θα την δω σήμερα την ταινία!! Το story μου θυμίζει μια σειρά που παιζόταν στην ΕΤ1 όταν ήμουν μικρή και λεγόταν "Οι δανειστές" στα ελληνικά και είχε πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι, δεν θυμάμαι το όνομα της, λογικά είναι βασισμένα στο ίδιο βιβλίο. Δεν ήταν anime, παίζανε κανονικοί ηθοποιοί. Τέλος πάντων, πιστεύω θα μου αρέσει!! Ευχαριστώ για την πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα και σε εσένα :), λοίπον όπως είπες είναι βασισμένη στο ίδιο βιβλίο, το βιβλίο της Mary Norton The Borrowers, ελπίζω να σου αρέσει και αν είναι θα περιμένω εντυπώσεις

      Διαγραφή
  2. Με έπεισες να δω την ταινία!ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ, οπότε να μας πεις και εσύ την γνώμη σου αν τελικά την δεις

      Διαγραφή
  3. Την ειδα την ταινια!! Η ωρα περασε ευχαριστα, η ταινία αρεσε και σε μένα και στην αδερφη μου (αν και την είδαμε στα ιαπωνικα που δεν τα συμπαθεί - δεν ηθελα να δω το Αγγλικό μεταγλωτισμενο). Το μονο που με χαλασε ηταν το τελος, αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα, σωστα; Συμπερασμα: σε ευχαριστω για την πρόταση να την δουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή