Κυριακή 1 Απριλίου 2012

The Hunger Games-Αγώνες Πείνας(2012)

Πήγα την προηγούμενη βδομάδα να δω, το πολυσυζητημένο, The Hunger Games.Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήθελα να την δω την ταινία επειδή πίστευα ότι θα ήταν κάτι σε φάση Twilight.Έκανα λάθος!Η ταινία απλά τα 'σπασε!!


Υπόθεση: Πάνω στα ερείπια αυτού που κάποτε αποτελούσε τις ΗΠΑ, η κυβέρνηση του έθνους Panem διεξάγει εδώ και δεκαετίες τα ετήσια Hunger Games, κατά τα οποία επιλέγει τυχαία ένα αγόρι και ένα κορίτσι μεταξύ 12 και 18 χρόνων από κάθε μία απ'τις 12 φτωχές και αποκλεισμένες μεταξύ τους επαρχίες που ελέγχει η ηγεμονεύουσα επαρχία Capitol.Τα 24 παιδιά καλούνται να δώσουν μεταξύ τους μία μάχη στο δάσος από το οποίο μόνο ένα μπορεί να βγει ζωντανό.Ο θεσμός μεταδίδεται πανεθνικά και ζωντανά, ως μέσο επίδειξης δύναμης και τιμωρίας των υπηκόων για μία αποτυχημένη εξέγερση που κάποτε επιχείρησαν.Αυτή τη φορά, έχει έρθει η ώρα της Katniss Everdeen να μπει στη μάχη, για την οποία ορισμένοι διαγωνιζόμενοι προετοιμάζονται καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής τους.




Σχολιασμός: Η ταινία με κέρδισε απ'την πρώτη κιόλας στιγμή.Κατάλαβα ότι θα έβλεπα μια καλή ταινία.Το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει.Δεν ξέρω τι αφαίρεσαν ή τι πρόσθεσαν.Ούτε με νοιάζει όμως.Αυτό που είδα ήταν μία αρκετά καλή ταινία του Hollywood.Ήταν ακριβώς όπως πρέπει να είναι ένα blockbuster.Στα θετικά, είναι η ερμηνεία της Jennifer Lawrence,του Josh Hutcherson και του Woody Harrelson.Τα αρνητικά τώρα.Η κινούμενη κάμερα και το απότομο κόψιμο στο μοντάζ με κάνανε να ζαλιστώ λίγο.Ίσως αυτό συνέβη μόνο σε 'μένα μιας και ήμουνα άρρωστος εκείνη την μέρα.Αλλά ανέκαθεν δεν μ'άρεσαν τα υπερβολικά close-up, και το απότομο κόψιμο πλάνων.Προς το τέλος της ταινίας, έγινε πολύ κλασική και δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα κλισέ, ταινιών τέτοιου είδους.Μπορούσα να προβλέψω την συνέχεια και το τέλος της ταινίας και όταν συμβαίνει αυτό με ξενερώνει απίστευτα!Επίσης, θα ήθελα περισσότερο αίμα.Μπορούσε να γίνει πιο άγρια, πιο απάνθρωπη, να δείχνει τα πράγματα όπως ήταν, αλλά οι παραγωγοί αποφάσισαν να κάνουν πιο "εφηβική" για να πουλήσει περισσότερο.Κι εγώ άμα ήμουν στην θέση τους όμως και είχα ρίξει $75.000.000 το ίδιο θα έκανα.Για να μην μακρηγορώ, η ταινία άξιζε τα λεφτά της και σίγουρα θα πάω να δω το σίκουελ.

Σενάριο: Gary Ross, Suzanne Collins
Σκηνοθεσία: Gary Ross
Πρωταγωνιστούν: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Stanley Tucci, Woody Harrelson


Trailer



Υ.Γ.:Ελπίζω να απολαύσατε το τελευταίο μου άρθρο στο blog......Πρωταπριλιά!!!Έχω ακόμα μέλλον σ'αυτό το blog.

3 σχόλια:

  1. Πόσο γαμάτη αυτή η ταινία!!Την είδα την ημέρα που βγήκε.Το βιβλίο ούτε εγώ το 'χω διαβάσει δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. na to kaneis einai polu wraia! einai 3 sto sunolo k ama s aresai h tainia, 8a xetrela8eis me auta. Ama telika psi8eis gia ta vivlia sou prwteinw tis agglikes ekdwseis pou einai 10 euro f8inwteres apo tis adistixes ellinikes.

      Διαγραφή
  2. Εννοείται ότι θα τα πάρω να τα διαβάσω!!Και Aris Black, δεν κάνουν τέτοια αστεία ακόμα και την πρωταπριλιά...Συνέχισε να προτείνεις ταινίες!!Τα πας πολύ καλά!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή