Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Anime Original SoundTracks (Osts) part 1 (Studio Ghibli)



Μέχρι τώρα έχω κάνει άρθρα που αφορούν reviews σε anime, επεξεργασία της εικόνας τους (AMVs), ήρθε η ώρα αφού μάζεψα πλέον ικανοποιητικό υλικό, να ασχοληθώ και με την μουσική τους. Σε κάποια anime έχουν δουλέψει τόσο αξιόλογοι συνθέτες και υπάρχουν τόσο όμορφες μελωδίες που θα ήταν πραγματικά κρίμα να μην δοθεί ο απαιτούμενος σεβασμός προς αυτά, μιας και το soundtrack αποτελεί και μια βασική προϋπόθεση  για να σε αγγίξει πραγματικά μια σειρά ή ταινία.



Στο πρώτο αυτό άρθρο, ύστερα από αρκετή σκέψη, αποφάσισα ότι πρέπει να ξεκινήσω με ένα αφιέρωμα σε μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του studio Ghibli. Το studio Ghibli ιδρύθηκε το 1985 και από τότε μας προσφέρει ποιοτικές animated ταινίες. Το όνομα Ghibli προήλθε από το προσωνύμιο που χρησιμοποιούσαν οι Ιταλοί για τα αναγνωριστικά της ερήμου, που με την σειρά του προερχόταν από μια Λιβυκή λέξη για τον καυτό αέρα που φυσάει πάνω από την έρημο. Το σκεπτικό πίσω από αυτήν την ονομασία είναι ότι προσπάθησαν να φέρουν ένα νέο αέρα στην βιομηχανία των anime. Πράγμα που έχουν καταφέρει και με το παραπάνω.



Spirited Away

Ενώ δεν είναι η αγαπημένη μου ταινία τους, αποτελεί την πιο ευρέως διαδεδομένη και πολυβραβευμένη. 'Οπως είναι προφανές λοιπόν το soundtrack της δεν θα μπορούσε να μην είναι και αυτό πολύ αξιόλογο, αφού κιόλας το επιμελήθηκε ο Joe Hisaishi, ένας μοναδικός συνθέτης που έχει φροντίσει το soundtrack σε όλες τις ταινίες Ghibli να είναι μαγευτικό.


  Spirited Away - One Summer's Day                                         Spirited Away - The Sixth Station



Howl's Moving Castle 

Το Howl's Moving Castle αποτελεί μια ακόμα δυναμική ταινία του studio Ghibli που μας ταξιδεύει σε ένα άλλο κόσμο μέσα σε ένα μαγικό κινούμενο κάστρο. Από το soundtrack το τραγούδι το οποίο πιστεύω ότι σου μένει και χαρακτηρίζει απόλυτα την ταινία είναι το επόμενο.



Princess Mononoke (Mononoke Hime)
Τελευταίο για αυτό το πρώτο μέρος άφησα την προσωπική αγαπημένη μου, το Princess Mononoke. Όπως και στο Howl's moving castle  πιστεύω πάλι ότι το τραγούδι που θα βάλω χαρακτηρίζει απόλυτα την ταινία, όμως πιστεύω ότι το συγκεκριμένο για να του δώσεις τον απαιτούμενο σεβασμό και να νιώσεις το πόσο όμορφο είναι πρέπει να έχεις πρώτα δει την ταινία καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου