Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Μουσική και Video Games Part 1


Πόσες ώρες περνάμε μπροστά από την τηλεόραση μας παίζοντας ένα video game? νομίζω πως οι περισσότεροι ταυτιζόμαστε με τον όρο "καίγομαι παίζοντας". Τι είναι όμως αυτό που μας καθηλώνει τόσες ώρες και μας κρατάει σε ένα παιχνίδι; τα γραφικά του; η ιστορία που μας διηγείται; η δράση την όποια προσφέρει; ΟΛΑ ΑΥΤΑ! λέω εγώ, αλλά ένα ακόμα στοιχείο που μας κρατάει "πωρωμένους" είναι και η μουσική του. Η μουσική είναι εκείνη που κάνει την αφήγηση της ιστορίας καλύτερη, την δράση εντονότερη και την όλη εμπειρία πιο μαγευτική γιατί έχει τη δύναμη κ τον τρόπο να σε ταξιδέψει. Χωρίς μουσική τα παιχνίδια θα ήταν σαν άχρωμοι πίνακες.   Για τον λόγο αυτό αποφάσισα να
κάνω ένα αφιέρωμα σε soundtracks αγαπημένων παιχνιδιών για να νοσταλγήσουν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι.

METAL GEAR SOLID


Η σειρά Metal Gear Solid είναι πλέον θρύλος στον χόρο των video games καθώς ο δημιουργός της, Hideo Kojima, έχει καταφέρει να μας καθηλώσει με την ιστορία του Big Boss και του Snake εδω και 14 χρόνια. Εκτός όμως από την ιστορία και το φοβερό gameplay, η καταπλικτική αυτή σειρά προσφέρει και ένα εξίσου καλό soundtrack, αντάξιο της φήμης του. Παρακάτω θα δούμε μερικά από τα ποιο όμορφα κομμάτια της σειράς.





       Από το παιχνίδι Black Ops στο PSP
       Song - Calling To The Night
       Artist - Natasha Farrow
   


    Το Main Theme της σειράς                                                               Από το παιχίδι Snake Eater PS2
   Composer Harry Gregson- Williams                                                    Song- Snake Eater
                                                                                                                    Artist-Cynthia Harrell


FINAL FANTASY

Τα λόγια είναι περιττά για τη μαγική αυτή σειρά που αναμφισβήτητα περιέχει μερικούς από τους  καλύτερους τίτλους
όλων των εποχών όπως είναι το Final Fantasy VII και το Final Fantasy Χ. Πίσω στο 1997 όταν κυκλοφόρησε το VII, εντυπωσίασε με την ιστορία καθώς και τους χαρακτήρες του που πλέον είναι από τους ποιο αναγvωρίσιμους στον κόσμο των video games και οι δημοφιλέστεροι της σειράς όπως ο Cloud, O Sephiroth, ο Zack, ο Tidus και πολλοί άλλοι. Πάμε λοιπον να μπούμε στον κόσμο του Final Fantasy και να πάρουμε λίγο από τη μαγεία, ακούγοντας μερικά κομάτια από τη σειρά.

               
  Aπό το παιχνίδι FF7 Crisis Core στο PSP
  Song - The Price Of Freedom
  Artist - Takeharu Ishimoto                                                                       Από το παιχνίδι FF7  PSOne                                                                                                                         Song- One Winged Angel
                                                                                                                   Composer - Nobuo Uematsu

                                                                     Από το παιχνίδι FFX στο PS2
                                                                      Song - To Zanarkand
                                                                       Composer - Nobuo Uematsu


KINGDOM HEARTS



Από τον Μάρτιο του 2002 ταξιδεύουμε με τον Sora, τον Mickey, τον Donald και τον Goofy στα μαγευτικά βασίλεια της Disney, απολαμβάνοντας μια φανταστική περιπέτεια γεμάτη πανέμορφες εικόνες, δράση και πολύ καλούς και γνώριμους χαρακτήρες από τις ταινίες της  Disney. Φυσικά δεν θα μπορούσε ένα τέτοιο παιχνίδι να μην έχει και πανέμορφη μουσική. Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά κομμάτια από τη σειρά.


                              

                                            

                                                                    

                                               Απο το Kingdom Hearts sto PS2  
                                                Song- Hikari
                                                 Artist- Hikaru Utada




Από το Kingdom Hearts 2 στο PS2                                                     Από το Kingdom Hearts 358/2 Days στο DS
Song- Sanctuary                                                                                  Song-Vector To The Ηeavens                                                                                                        Composer- Yoko Shimomura
Artist- Hikaru Utada                                                        
              

                                                                                                  WILD ARMS                                                     

    
Από το Wild Arms στο PSOne
Song- To The End Of The Wildness
Composer- Michiko Naruke


Αποφάσισα να τελειώσω το πρώτο μέρος του μουσικου αυτού αφιερώματος με ένα τραγούδι από ένα πολύ αγαπημένο παιχνίδι, το Wild Arms. Λίγα παιχνίδια σε κάνουν να τα αγαπήσεις πραγματικά  και αυτό είναι ένα από αυτά. Δεν έχει αυτό που λέμε "τρελά γραφικά" αλλά ποτέ δεν στάθηκα στον παράγοντα των γραφικών γιατι η ουσία δεν κρύβεται εκεί.Μαγεία,αγάπη, φιλία και περιπέτεια είναι μερικά από τα στοιχεία του Wild Arms που είναι πλέον κλασικό.

ΤΕΛΟΣ του πρώτου μέρους του μουσικού αφιερώματος. Φυσικά, αυτά δεν είναι τα μοναδικά ωραία τραγούδια των παιχνιδιών αυτών αλλά δεν μπορούσα να τα βάλω όλα γιατί είναι πάρα πολλά. Διάλεξα πιστεύω τα πιο αντιπροσωπευτικά για το καθένα και η διαδικασία  ήταν αρκετά δύσκολη μπορώ να πω. Εννοείτε πως δεν μου ανήκει κανένα από αυτά τα τραγούδια (μη μας βάλουν και μέσα). Σύντομα και το part 2.
Special thanks σε Nik Red, Nick Stratomitro και σε ένα πολύ καλό μουσικό αφτί. Για το Part 2 πάτησε εδώ

2 σχόλια:

  1. re file metal gear solid to kalytero paixnidi pou exo paiksei pote!!!kai to soundtrack tou wild arms ola ta lefta!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Etsi einai file mou, to metal gear einai anamfisvithta ena apo ta kalutera games pou vghkan pote! xeromai pou s arese to afierwma mou,se liges meres 8a kanw kai to deutero meros me anafora se exisou kala kai axexasta paixnidia!

      Διαγραφή