Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Gone του M. Grant

Το Gone είναι το πρώτο από τα 6 βιβλία της σειράς φαντασίας του M. Grant. Κυκλοφόρησε το 2008 και ένα χρόνο αργότερα ακωλούθησε το δεύτερο βιβλίο της σειράς το Hunger. Το τρίτο βιβλίο με το όνομα Lies κυκλοφόρησε 4 Μαΐου του 2010 και το τέταρτο που ονομάζεται Plague στις 5 Απριλίου 2011. Απομένουν 2 ακόμα βιβλία για να ολοκληρωθεί η ιστορία, το Fear ( που θα ονομαζόταν αρχικά Darkness), το οποίο θα κυκλοφορήσει 3 Απριλίου 2012 και το Light το οποίο θα το δούμε το 2013. Δεξιά είναι το εξώφυλλο της αμερικάνικης έκδοσης του βιβλίου.


Για τον συγγραφέα

Ο Michael Grant γεννήθηκε 26 Ιουλίου του 1954 στο Los Angeles και ήταν παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Λόγο αυτού, άλλαξε δέκα σχολεία σε πέντε πολιτείες και άλλα τρία στη Γαλλία. Αποφάσισε να γίνει και συγγραφέας γιατί ήταν μία δουλεία που δεν θα τον κράταγε "δεμένο" σε μια περιοχή. Όσον αφορά το συγγραφικό του έργο, Μέχρι τώρα ο M. Grant είναι συν-δημιουργός κ συγγραφέας των σειρών Animorphs και Everworld καθώς επίσης και ο δημιουργός και συγγραφέας των σειρών Gone και Magnificent 12.


Περίληψη

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου ξαφνικά, εκεί που όλα δείχνουν να κυλάνε ήρεμα και λες ότι είναι ακόμα μια συνηθισμένη μέρα, όλοι οι ενήλικες εξαφανίζονται! Χωρίς καμία προειδοποίηση η προφανή λόγο, εξαφανίστηκαν, έτσι απλά. Φανταστείτε τη ζωή να τελειώνει στα 15. Αυτό έγινε σε μια  μικρή παραθαλάσσια πόλη της  California, στο Perdido Beach όπου ξαφνικά, όσοι ήταν 15 χρονών και άνω, εξαφανίστηκαν χωρίς κανένα ίχνος. Εκείνοι που έμειναν πίσω ήταν τα παιδιά. Παιδιά πανικοβλημένα και παγιδευμένα στην πόλη τους καθώς κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο είχε πλέον χαθεί. Χάος και Φόβος επικρατούν στην πόλη καθώς παιδιά ανεξέλεγκτα  κάνουν ότι θέλουν τώρα που λείπουν οι μεγάλοι να τους επιβλέπουν. Υπάρχουν όμως και άλλα, ποιο ήρεμα παιδιά που προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί και να βοηθήσουν τη κατάσταση γιατί εκτός από δεκατριάχρονα και δεκάχρονα παιδιά, υπάρχουν και μωρά. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάποια παιδιά έχουν αρχίσει να εμφανίζουν κάποιες περίεργες... Δυνάμεις.


Σχολιασμός

Το Gone είναι από τα αγαπημένα μου βιβλία καθώς εκτός από την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που παρουσιάζει, ο συγγραφέας, γράφει με αρκετά καλό και σαφή τρόπο έτσι ώστε να κρατάει τον αναγνώστη κολλημένο στο βιβλίο. Αν και έχει να κάνει με παιδιά, μόνο για παιδιά δεν είναι. Περιέχει αρκετές σκηνές βίας  και σκληρού περιεχομένου. Έχει όμως και αρκετό χιούμορ,κάτι που το συναντάμε στα βιβλία του Grant. Ακόμα, οι χαρακτήρες που παρουσιάζει έχουν μεγάλο ενδιαφέρον  και αξίζει να σημειωθεί ότι αν και παιδιά , προσαρμόζονται  αρκετά γρήγορα με την κατάσταση και αναγκάζονται να "μεγαλώσουν" πριν την ώρα τους. Τελείωσα το βιβλίο σε τρεις μέρες καθώς δεν μπορούσα να σταματήσω να το διαβάζω, και έχει περίπου 400 σελίδες. Ακόμα δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά και έτσι εδώ πωλείται η Αγγλική έκδοση. Αν σας αρέσουν τα βιβλία φαντασίας και μυστηρίου, το Gone αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου