Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

High Fidelity(2000)

Καλημέρα, και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν.Σήμερα, λέω να προτείνω μία ταινία για όλα τα μπακούρια εκεί έξω, που κάθονται και σκέφτονται γιατί δεν έχουν γκόμενα.High Fidelity, πριν την δω νόμιζα ότι ήταν τρελή μάπα, αλλά ευτυχώς τα λεφτά μου δεν πήγαν χαμένα.Αράξτε στον καναπέ, φέρ'τε και τους φίλους σας(είναι κι αυτοί μπακούρια, παραδεχτείτε το), και νοικιάστε την ταινία.


Υπόθεση: Ο Rob Gordon, ιδιοκτήτης ενός δισκάδικου, βρίσκετε στα πρόθυρα χωρισμού με την κοπέλα του, και έτσι αποφασίζει να μας αφηγηθεί τους Top-5 χωρισμούς του, προσπαθώντας να διαπιστώσει τι δεν κάνει καλά με τις γυναίκες.


Σχολιασμός: O Rob Gordon, που τον υποδύεται ο John Cusack, έχει ένα δισκάδικο απ'αυτά που πουλάνε παλιά βινύλια(κάτι σκονισμένα μαγαζιά που δεν πατάει κανένας πελάτης.Κάν'τε μια βόλτα στο Μοναστηράκι και θα πετύχετε πολλά).Επίσης, έχει την εμμονή να δημιουργεί Top-5 λίστες.Top-5 τραγούδια, Top-5 επαγγέλματα που θα ήθελε να κάνει, Top-5 πορνοστάρ(όχι, εντάξει αυτό είναι δικό μου), και ουσιαστικά αυτό είναι το πρόβλημά του.Ο Cusack ιδανικός για το ρόλο, έτσι κι αλλιώς ανέκαθεν μ'άρεσε σαν ηθοποιός, αλλά αυτός που κλέβει την παράσταση είναι o Jack Black.Επίσης, ένα άλλο στοιχείο που μ'άρεσε, είναι ότι ο ήρωας αφηγείται κοιτώντας την κάμερα, απευθυνώμενος σε εμάς.Συνήθως δεν μ'άρεσει αυτό το είδος αφήγησης, αλλά στην συγκεκριμένη ταινία μου φάνηκε έξυπνο.Το σενάριο, είναι βασισμένο στο ομώνυμο και cult μυθιστόρημα του Nick Hornb και η σκηνοθεσία ανήκει στον Stephen Frears.Οπότε, μπακούρι φίλε μου, παρήγγειλε πίτσες άραξε στον καναπέ σου κι απόλαυσε την ταινία.Αν όμως, θες να περάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κάπως πιο εναλλακτικά, τότε ψάξε κάτι σε Sasha Grey.

Σενάριο: D.V. DeVincentis, Steve Pink, John Cusack, Scott Rosenberg
Σκηνοθεσία: Stephen Frears
Πρωταγωνιστούν: John Cusack, Iben Hjejle(ούτε εγώ ξέρω πως προφέρεται, μην στεναχωριέσαι), Todd Louiso, Jack Black, Lisa Bonet

                           
                                                                                                          Trailer
   

8 σχόλια:

  1. Γιατί μόνο για μπακούρηδες;!Και για ερωτευμένους είναι!!Θα την δω σήμερα το βράδυ με τον φίλο μου, και θα σου πω εντυπώσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι για μπακούρηδες, επειδή ο πρωταγωνιστής είναι μπακούρης!Αλλά δες την αφού θέλεις, και πες μου την γνώμη σου.

      Διαγραφή
    2. Τελικά την είδα.Αρκετά καλή ταινία, αλλά δεν μ'άρεσε το τέλος!!:(
      Πολύ ωραίος ο πρωταγωνιστής όμως!!

      Διαγραφή
    3. Και εμένα με ξενέρωσε λίγο το τέλος.Το ήθελα διαφορετικό.Χαίρομαι πάντως που σ'άρεσε!!

      Διαγραφή
  2. egw pantws protimhsa sasha grey kai perasa wraia!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kali tenoula!

    Protino na deite parea to Tucker & Dale Vs Evil kai meta na rixeis ena review. Eine apla top kai gnorizontas sas, tha sas aresei ;)


    Filia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή