Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ο V χτύπησε το κουδούνι της Ελλάδας!Θα του ανοίξει κανείς;

Με αφορμή την επίθεση των anonymous, στο site του υπουργείου "δικαιοσύνης", σκέφτηκα για να γράψω για την ταινιάρα "V for Vendetta".Η υπόθεση ψιλογνωστή σε όλους μας.


Υπόθεση: Λονδίνο έτος 2027.Στην εξουσία βρίσκεται ένα φασιστικό κόμμα, το οποίο έχει επιβάλλει στην Βρετανία ολοκληρωτικό καθεστώς.Οι πολίτες υποβάλλονται συνεχώς, σε παρακολουθήσεις και σε λογοκρισία, ενώ όλες οι μειονότητες είναι εχθροί του κράτους.Ένας αγωνιστής, γνωστός μόνο με το όνομα "V", χρησιμοποιεί τρομοκρατικές τακτικές, για να καταπολεμήσει την ολοκληρωτική κοινωνία της Βρετανίας.

Σχολιασμός: Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο comic απ'την DC Comics.Την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο James McTeigue, ο οποίος ως τότε είχε δουλέψει μόνο σαν βοηθός σκηνοθέτη.Η ταινία έχει όλα τα συστατικά ενός blockbuster, αλλά ξεχωρίζει λόγω του πολιτικού της περιεχομένου.Δυνατές ερμηνείες, αρκετή δράση και ένα καλογραμμένο σενάριο που τ'αποδίδει τέλεια ο Hugo Weaving(V), ο οποίος δεν δείχνει το πρόσωπό του και παίζει μόνο με τον τόνο της φωνής του.Προσωπικά, μία απ'τις καλύτερες ερμηνείες, η οποία δεν στηρίχθηκε στις εκφράσεις του προσώπου, αλλά στις εναλλαγές του τόνου της φωνής του.Αρκετά καλή μεταφορά απ'το  comic, στην μεγάλη οθόνη, η οποία είναι πιο επίκαιρη από ποτέ ειδικά, αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

       "Remember, remember the 5th of November
The Gunpowder treason and plot
For I see no reason why the Gunpowder treason
Should ever be forgot"






Σκηνοθεσία: James McTeigue
Σενάριο: Andy & Lana Wachowski
Πρωταγωνιστούν: Hugo Weaving, Natalie Portman, Stephen Rea, Stephen Fry, John Hurt

                                                                               Trailer

1 σχόλιο:

  1. File, Sorry kiolas, alla dn mporeis na krivese piso apo to prosopio enos tromokrati tis dimokratias kai idietera tis komix version tou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή